Podrobnosti dogodka


Vabljeni na brezplačno predavanje. Rezervacija ni potrebna. Vhod bo skozi Knjižnico Logatec.
Ste pripravljeni prebuditi vrtnarja v sebi? Nahraniti telo s sonaravno pridelano zelenjavo in negovati svojo dušo z najlepšimi trenutki na vrtu?
Odkrijte pet temeljnih skrivnosti, ki so jih modri vrtnarji skrivali stoletja. Te skrivnosti niso le navodila, ampak znanja podprta z najnovejšimi dognanji, ki vam bodo pomagala rasti tako na vašem vrtu kot v življenju.
Sonce: Kako ujeti esenco sončnega žarka in ga pretvoriti v zeleno moč? Spoznali bomo, kako najbolje izkoristiti sončno energijo za rast rastlin in zakaj potem ta energija hrani nas.
Voda: Voda je življenje, a kako jo uporabljati modro? Ne bomo govorili o novih namakalnih sistemih ali tehnik namakanja, temveč bomo spoznali vodo v drugačni luči.
Semena: Vsako seme nosi obljubo prihodnosti, a le redka zrastejo v veličastne rastline. Kako izbrati semena z največjim potencialom in jih negovati, da postanejo vrtnarjev ponos.
Zemlja: Kaj, če je prst pod vašimi nogami še bolj živa, kot ste kdaj koli mislili? Razkrili bomo skrivnosti življenjske energije zemlje in kako to energijo prebuditi s pravilno vzgojo vrta.
Ljubezen: Ljubezen je tisti nevidni dotik, ki preobrazi običajen vrt v svetišče življenja. Naučili se bomo vložiti del sebe v vrt in s tem pridelati nekaj, kar gre onkraj običajnega vrtnarjenja.
Kdo sta Robi in Tjaša iz Vrta Obilja?
Spoznala sva se v študentskih letih v Mariboru. Na prvi zmenek sva si šla ogledat (čisto nove) Skupnostne urbane eko vrtove Maribor. Oba z drugačnim pogledom na življenje sva hitro uskladila najine skupne vrednote. Že po 3 mesecih sva začela graditi malo hiško in skupaj začela iskati preprostost življenja. Postala sva vrtnarja pri 22 letih.
Danes sva še vedno vrtnarja in avtorja 3 knjig o vrtnarjenju. Vsako zimo se resno pogovarjava, za koliko bova povečala vrt, saj nikoli ne želiva začeti prodajati zelenjave. Najino zlato pravilo namreč je, da ostaneva vrtnarja, ki vzgajava zelenjavo le zase in je ne prodajava. Le tako lahko tebe učiva vrtnarskih tehnik in predvsem filozofije vrtnarjenja, ki se razlikuje od pridelovalcev zelenjave za prodajo.
Ko sva leta 2022 začela ustvarjati vrt na novi kmetiji, sva ga ogradila z ograjo in tako (dokončno) določila velikost vrta na 450 m2. Ja, pojemo zelo veliko zelenjave. Na celotni površine 1,75 ha te kmetije želiva ustvariti samooskrbni raj, ki bo hkrati služil kot učni poligon za bodoče projekte Vrta Obilja.
Vabljeni na brezplačno predavanje. Rezervacija ni potrebna.
(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)